Založ si blog

Opozícia bude Fica ešte potrebovať.

Preferencie politických strán

 

Posledné prieskumy ukázali aktuálnu silu jednotlivých politických strán. Či sme voliči pravice alebo ľavice mohli sme byť zaskočení. Prečo? Hlavne preto, lebo ĽSNS získala druhé miesto a stále posilňuje. Pre mňa osobne to nebolo žiadne prekvapenie. Ešte v čase keď mal stabilných 8 % boli predpoklady o jeho potenciále na úrovni 12%. Podľa môjho názoru Kotleba môže a bude ďalej posilňovať na úroveň 16%. Ak by sa prevalila nejaká nečakaná kauza súčasnej koalície poprípade opozície, môže atakovať až 18%.

 

Či je táto strana hrozbou sa rozhodlo na Najvyššom súde a preto nebudem ďalej komentovať ich pôsobenie bezohľadu na to aký máte na ňu názor. Istotou je to, že po voľbách v roku 2020 bude strašne ťažké zložiť vládu. Každý vylučuje každého a každý zakladá vlastnú stranu. Výsledkom môže byť vyšachovanie sa navzájom a nastane tzv pat.  Vieme totiž, že rok do volieb sa môžu jednotlivé strany ešte radikálne zmeniť a ďalšie pribudnúť. Vieme o Kiskovej strane a ďalšiu ohlasuje Drucker. Nebude prekvapením ak sa založia ešte ďalšie strany ktoré budú odoberať voličov.

 

Panika

 

Súčasné strany ostali šokované. Ako je možné, že Kotleba rastie? Paradoxne boj opozície proti Ficovi pomáha Kotlebovi. Voliči Smeru nemajú alternatívu a tak dávajú svoj hlas niekomu kto má podobné hodnoty ako majú oni. Nepomôže ani zmena rétoriky niektorých strán ktoré by radi týchto smeráckych voličov  ulovili.

 

Vytriezvenie

 

Pre mnohé strany je Smer nepriateľný, no priateľnejší ako ĽSNS. Ak preferencie v roku 2020 po voľbách do NR SR skončia patom, tak opozícia bude Fica ešte potrebovať. Vtedy nájdu dôvod prečo sa so Smerom spojiť do širokej koalície. Môj odhad pre takúto patovú situáciu je nasledujúci. Strany v snahe zabrániť tomu, aby ĽSNS bolo vo vláde zložia širokú pravicovú koalíciu. Ak by im chýbali percentá bude táto koalícia bude existovať aj s podporou Smeru. Je podľa Vás široká koalícia SaS, Smer, PS + Kolár fikcia? No počkajme si. Nič nie je nemožné. Súčasné opozičné strany veľmi radi vysvetlia voličom, že obetovali svoj sľub neísť so Smerom len aby zabránili ĽSNS byť vo vláde.

 

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 3216x
Priemerná čítanosť článkov: 3216x

Autor blogu

Kategórie

Archív